Saturday, 9 February 2013

взбитое яйцо (омлет)

Of het nu specifiek Russisch is of niet, dat weet ik niet. Het is van zoveel recepten met algemeen verkrijgbare ingredienten natuurlijk moeilijk te zeggen waar het oorspronkelijk vandaan komt. Maar omdat ik dit op een site over Rusland vond is het voor mij een russische omelet:
Je klopt eieren en voegt daar mayonaise aan toe. Die klop je goed door het mengsel heen zodat het een mooi glad mengsel wordt. Je giet een dun laagje in een koekepan en zodra dat gestold is rol je het op en schuift het naar de kant van de pan. Dan giet je weer een klein beetje in de pan, laat dat stollen en rolt de omelet verder op. Dit herhaal je steeds totdat het eimengsel op is. De foto laat zien dat het goed oprollen heel afhankelijk is van de dikte van de laag, volgende keer probeer ik het dus met minder "beslag" per keer. Vuurvaste vingers zouden ook wel helpen..... De garnering bestaat in dit geval uit gebakken minitomaatjes, maar dat kan natuurlijk van alles zijn, inclusief gebakken spek of bacon.